لوله و اتصالات پلیمری
لوله و اتصالات پلیمری امروزه در صنعت ساختمان جایگاه ویژه ای دارند و جایگزین خوبی برای لوله های فلزی به شمار می روند، چون دچار خوردگی یا زنگ زدگی نمی شوند.
این نوع لوله و اتصالات خواص بهداشتی مانند مقاومت در برابر حملات میکروبیولوژی و رسوب پذیری ناچیز دارند و براساس متریالی که دارند دارای افت فشار کمتر، انعطاف پذیری بالا و نارسانای الکتریسیته هستند.
انواع لوله و اتصالات پلیمری شامل لوله های پلی اتیلن پنج لایه، لوله و اتصالات تک لایه، پلی اتیلن جوشی، پلی اتیلن پیچی، پوش فیت و پلیکا می شود.
کاربرد لوله و اتصالات پلیمری
کاربرد لوله و اتصالات پلیمری گسترده است و در استانداردهای مختلف و مختص برای هر جایگاهی تعریف شده است:
برای انتقال آب آشامیدنی که الزامات بهداشتی دارد، برای انتقال گاز باید الزامات ایمنی داشته باشد و لوله های پلاستیکی برای گرمایش تابشی و گرمایش از کف دارای مقاومت دمایی بالا بوده و برای انتقال فاضلاب مقاومت شیمیایی بالا دارد.
مزایای لوله و اتصالات پلیمری
از مزایای لوله و اتصالات پلیمری می توان به انعطاف پذیری بیشتری که نسبت به سایر لوله ها دارند، اشاره کرد و به همین دلیل کمتر دچار شکستگی می شوند.
از دیگر مزایای این نوع لوله و اتصالات این است که به دلیل انعطاف پذیر بودن در صورتی که در خاک مدفون شوند تنش های فشاری کمتری را تحمل می کنند.
هرچند فشارهای وارده به این نوع لوله ها نباید از حد مجاز بیشتر شود، بنابراین انعطاف پذیری بیشتر لوله ها و اتصالات پلیمری، ایمنی و ضریب اطمینان بیشتری را به سیستم لوله کشی می دهد.
لوله های پلیمری به دلیل انعطاف پذیری به اتصالات کمتری نیاز دارند و می توانند در سطوح شیب دار و ناهموار به راحتی اجرا شوند و فضای کمتری را نیز اشغال کنند.
این نوع لوله و اتصالات در تاسیسات ساختمانی و خطوط انتقال زول عمر بالایی بین ۵۰ تا ۱۰۰ سال داشته، ارزان تر بوده و هزینه نگهداری کمتری دارند.
افت فشار کمتر در سیستم های لوله کشی، ذخیره انرژی، مقاومت زیاد در برابر خوردگی، نصب آسان، آب بندی مناسب و سبک تر بودن نسبت به سایر لوله ها و قابلیت بازیافت مزایای لوله و اتصالات پلیمری و عامل محبوبیت آنها هستند.