چرا شناخت اتصالات لوله کشی اهمیت دارد؟
لوله های PVC و UPVC به دلیل سبکی، دوام بالا، مقاومت در برابر خوردگی و نصب آسان، امروزه جایگاه ویژه ای در پروژه های ساختمانی پیدا کرده اند. در اجرای اتصالات لوله کشی، استفاده صحیح از انواع اتصال، نه تنها باعث تسهیل عملیات نصب می شود، بلکه در طولانی مدت از نشتی، افت فشار و خرابی های پرهزینه نیز جلوگیری می کند.
انواع اتصالات لوله کشی آب ساختمان
نحوه اتصال لوله کشی آب در ساختمان انواع مختلی از جمله زانویی، سه راهی، بوشن، تبدیل و … دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
– زانویی (Elbow)
اتصال زانویی برای تغییر جهت مسیر لوله استفاده می شود. این اتصال در زوایای ۹۰ درجه و ۴۵ درجه تولید می شود و کاربرد اصلی آن در اتصالات لوله کشی آب ساختمان، هدایت جریان در گوشه ها و دیواره ها است. زانویی های PVC و UPVC به راحتی نصب می شوند و در برابر فشار و حرارت نیز مقاوم هستند.
انواع اتصالات لوله کشی آب ساختمان
– سه راهی (Tee)
معمولا سه راهی یکی از ضروری ترین انواع اتصال در لوله کشی آب ساختمان است. این قطعه برای انشعاب گرفتن از یک لوله اصلی به دو مسیر فرعی استفاده می شود. سه راهی های پلاستیکی، دو نوع مساوی و تبدیلی دارند که در توزیع آب به مکان های مختلف مثل حمام، آشپزخانه یا حیاط به کار می روند.
– بوشن (Coupling)
بوشن قطعه ای استوانه ای شکل است که دو سر آن برای اتصال دو لوله به کار می رود. این قطعات در تعمیرات و امتداد مسیر لوله کشی بسیار کاربردی هستند. بوشن های UPVC در برابر مواد شیمیایی مقاوم هستند و در اتصالات لوله کشی آب ساختمان استفاده گسترده ای دارند.
– مهره ماسوره
مهم ترین ویژگی مهره ماسوره این است که قابلیت باز و بسته شدن دارند. بنابراین، زمانی که نیاز به جداسازی بخشی از لوله یا اتصال به تجهیزات مثل پمپ و فیلتر باشد، از مهره ماسوره استفاده می شود. این قطعه در اتصالات لوله کشی برای ایجاد اتصال قابل دسترس و قابل تعمیر بسیار مؤثر است.
– تبدیل (Reducer)
این قطعه برای اتصال دو لوله با قطرهای متفاوت به کار می رود. در پروژه هایی که تغییر سایز لوله وجود دارد، تبدیل بهترین انتخاب است. تبدیل های PVC و UPVC به شکل هم مرکز یا غیر هم مرکز طراحی شده اند و نقش مهمی در اجرای دقیق اتصالات لوله کشی آب ساختمان دارند.
نظری نیست.